به گزارش انرژی و نیرو، قیمت نفت که در روز پنجشنبه به بالاترین رقم طی دو ماه گذشته رسیده بود، امروز هم روند افزایش قیمت خود را ادامه داده است. امید به حمایت دولتهای سراسر دنیا از رشد اقتصاد که میتواند تقاضا برای سوخت را افزایش دهد، از دلایل بالا رفتن قیمت نفت بودهاست.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۱۵ سنت معادل ۰.۲۰ درصد افزایش به ۷۶ دلار و ۸ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۱۹ سنت معادل ۰.۲۶ درصد افزایش ۷۳ دلار و ۳۲ سنت معامله میشود.
هر دوی این شاخصهای نفتی در آستانه دومین افزایش قیمت هفتگی پساز بازگشت سرمایهگذاران از تعطیلات قرار دارند.
افزایش مخاطرات تجاری ناشی از بازگشت ترامپ به کاخ سفید و روند شکننده بهبود اقتصاد چین باعث شد تولید کارخانهای در آسیا، اروپا و آمریکا در پایان ۲۰۲۴ در سطح پایینی قرار داشته باشد.
تحلیلگران عقیده دارند ضعف رشد اقتصاد و تورم پایینتر از هدف تعیینشده در بسیاری کشورها باعث میشود بانکهای مرکزی در آسیا همچنان سیاستهای پولی آسانی را اتخاذ کنند.
نرخ پایین بهره باعث تقویت رشد اقتصاد شده و مصرف سوخت را بالا میبرد.
سرمایهگذاران منتظر کاهش بیشتر نرخ بهره توسط فدرال رزرو آمریکا در سال جاری میلادی هستند تا از اقتصاد این کشور حمایت کند. رئیسجمهور چین هم قول داده سیاستهای کنشگرایانهتری را برای رشد اقتصاد درپیش بگیرد.
بازار همچنین بر قیمت نفت خام عربستان بهعنوان بزرگترین صادرکننده دنیا تمرکز کردهاست. عربستان احتمالا در ماه آینده میلادی، قیمت رسمی فروش نفت خود برای خریداران آسیایی را برای اولینبار طی ۳ ماه گذشته افزایش میدهد.
ذخایر بنزین و میعانات گازی آمریکا بهعنوان بزرگترین مصرفکننده نفت دنیا بهدنبال افزایش فعالیت پالایشگاهها طی یک هفته گذشته بالا رفته است. تقاضا برای سوخت به پایینترین رقم طی دو سال گذشته رسیده است.
ذخایر نفت خام آمریکا کمتر از حد انتظار یعنی ۱.۲ میلیون بشکه در هفته گذشته کاهش یافته و به ۴۱۵.۶ میلیون بشکه رسیده است. تحلیلگران انتظار یک کاهش ۲.۸ میلیون بشکهای را داشتند.
تاجران همچنین بر پیشبینی شرایط جوی که حاکی از سرمای شدید هوا در آمریکا و اروپا طی هفتههای آینده است تمرکز کردهاند. بدین ترتیب تقاضا برای گازوئیل بهعنوان جایگزینی برای گاز طبیعی جهت گرمایش افزایش مییابد.
منبع: خبرگزاری تسنیم